(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
TUPPERWARE
Potřebné ingredience
Saláty - TUPPERWARE
Postup přípravy
Salát ze sýra
Suroviny:
350 g tvrdého sýra
200 g jogurtu
50 g cibule
20 g majonézy
5 vajec natvrdo
50 g kapie
sůl
pepř
ocet
Příprava:
Na Pilné Líze si nastrouháme všechny suroviny. Cibuli a kapii můžeme nakrájet na jemno. Pak vše smícháme, dochutíme a necháme v chladničce uležet.
Výrobky Tupperware: Pilná Líza (D 29), Nová vlna - Mísa žlutá 4,3 l (J 02)
Rumcajs salát
Suroviny:
0,5 kg špekáčků
2 velké cibule
1 sladkokyselá okurka
20 dkg majolky
Omáčka:
2 lžíce oleje
2 lžíce octa
2 lžíce kečupu
1 lžíce worchesteru
2 kostky cukru
Příprava:
V Mix fixu smícháme olej, ocet, kečup, worchester a cukr. Omáčku uvaříme a necháme ji vychladnout. Špekáčky, cibuli a okurku nakrájíme na půlkolečka a v Míse smícháme s omáčkou. Nakonec přidáme majolku. Necháme dobře uležet v chladničce.
Výrobky Tupperware: Nová vlna - Mísa modrá 4,3 l (J 03), Mix fix (D 10)
Matjesový salát
Suroviny:
200 g matjesových řezů v oleji
1 bílý jogurt bez tuku
½ majolky light
2 červené cibule
pažitka a petrželka
Příprava:
Do nádoby Pikantus dáme nakrájené matjesy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli , posekanou pažitku a petrželku. Nakonec přidáme jogurt smíchaný s majolkou. Necháme proležet v lednici alespoň 2 dny.
Nesolit!
Výrobky Tupperware: Pikantus (C 96)
Salát z červeného zelí
Suroviny:
300 g červeného zelí
2 okurky
2 jablka
3 až 4 lžičky celeru
1 lžíce křenu
jogurt
sůl
pepř
citrónová šťáva
Příprava:
Zelí, okurky, jablka, celer a křen nakrouháme a smícháme v Míse. Zalijeme jogurtem a podle chuti osolíme a opepříme. Dochutíme citrónovou šťávou.
Výrobky Tupperware: Pilná Líza (D 29), Nová vlna - Mísa modrá 4,3 l (J 03), Stěrka (J 22)
Těstovinový salát s Nivou
Suroviny:
½ balíčku těstovin
5 až 10 dkg Nivy
1 až 2 lžíce oleje
4 až 5 stroužků česneku
zelená bazalka (může být i sušená)
zelená petržel
tvrdý nastrouhaný sýr na posypání
Příprava:
V Sítu k servírování uvaříme těstoviny. Mezitím nastrouháme Nivu a česnek, zakápneme olejem a přidáme nasekanou bazalku a petrželku.
Vsypeme na uvařené těstoviny a promícháme.
Výrobky Tupperware: Síto k servírování (C 37), Pilná Líza (D 29)
Krevetový (žampionový) salát
Suroviny:
1 balíček těstovin
1 dcl oleje
3 stroužky česneku
rozmrazené krevety nebo orestované žampiony
hrst petržele
chili nebo tabasco
Příprava:
V oleji necháme asi ½ hodiny vyluhovat nastrouhaný česnek, aby olej nabral česnekovou vůni. Olej pak můžeme procedit. Na těstoviny uvařené podle našeho klasického způsobu v Sítu k servírování nalijeme olej, přidáme hrst petržele, rozmrazené krevety nebo orestované žampiony a podle chuti zakápneme chili nebo tabascem.
Těstovinový salát se podává vychlazený.
Výrobky Tupperware: Síto k servírování (C 37), Kuchyňská perlička (D 15)
Suroviny:
350 g tvrdého sýra
200 g jogurtu
50 g cibule
20 g majonézy
5 vajec natvrdo
50 g kapie
sůl
pepř
ocet
Příprava:
Na Pilné Líze si nastrouháme všechny suroviny. Cibuli a kapii můžeme nakrájet na jemno. Pak vše smícháme, dochutíme a necháme v chladničce uležet.
Výrobky Tupperware: Pilná Líza (D 29), Nová vlna - Mísa žlutá 4,3 l (J 02)
Rumcajs salát
Suroviny:
0,5 kg špekáčků
2 velké cibule
1 sladkokyselá okurka
20 dkg majolky
Omáčka:
2 lžíce oleje
2 lžíce octa
2 lžíce kečupu
1 lžíce worchesteru
2 kostky cukru
Příprava:
V Mix fixu smícháme olej, ocet, kečup, worchester a cukr. Omáčku uvaříme a necháme ji vychladnout. Špekáčky, cibuli a okurku nakrájíme na půlkolečka a v Míse smícháme s omáčkou. Nakonec přidáme majolku. Necháme dobře uležet v chladničce.
Výrobky Tupperware: Nová vlna - Mísa modrá 4,3 l (J 03), Mix fix (D 10)
Matjesový salát
Suroviny:
200 g matjesových řezů v oleji
1 bílý jogurt bez tuku
½ majolky light
2 červené cibule
pažitka a petrželka
Příprava:
Do nádoby Pikantus dáme nakrájené matjesy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli , posekanou pažitku a petrželku. Nakonec přidáme jogurt smíchaný s majolkou. Necháme proležet v lednici alespoň 2 dny.
Nesolit!
Výrobky Tupperware: Pikantus (C 96)
Salát z červeného zelí
Suroviny:
300 g červeného zelí
2 okurky
2 jablka
3 až 4 lžičky celeru
1 lžíce křenu
jogurt
sůl
pepř
citrónová šťáva
Příprava:
Zelí, okurky, jablka, celer a křen nakrouháme a smícháme v Míse. Zalijeme jogurtem a podle chuti osolíme a opepříme. Dochutíme citrónovou šťávou.
Výrobky Tupperware: Pilná Líza (D 29), Nová vlna - Mísa modrá 4,3 l (J 03), Stěrka (J 22)
Těstovinový salát s Nivou
Suroviny:
½ balíčku těstovin
5 až 10 dkg Nivy
1 až 2 lžíce oleje
4 až 5 stroužků česneku
zelená bazalka (může být i sušená)
zelená petržel
tvrdý nastrouhaný sýr na posypání
Příprava:
V Sítu k servírování uvaříme těstoviny. Mezitím nastrouháme Nivu a česnek, zakápneme olejem a přidáme nasekanou bazalku a petrželku.
Vsypeme na uvařené těstoviny a promícháme.
Výrobky Tupperware: Síto k servírování (C 37), Pilná Líza (D 29)
Krevetový (žampionový) salát
Suroviny:
1 balíček těstovin
1 dcl oleje
3 stroužky česneku
rozmrazené krevety nebo orestované žampiony
hrst petržele
chili nebo tabasco
Příprava:
V oleji necháme asi ½ hodiny vyluhovat nastrouhaný česnek, aby olej nabral česnekovou vůni. Olej pak můžeme procedit. Na těstoviny uvařené podle našeho klasického způsobu v Sítu k servírování nalijeme olej, přidáme hrst petržele, rozmrazené krevety nebo orestované žampiony a podle chuti zakápneme chili nebo tabascem.
Těstovinový salát se podává vychlazený.
Výrobky Tupperware: Síto k servírování (C 37), Kuchyňská perlička (D 15)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé